Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας μάς είπε από το μισογεμάτο Αλεξάνδρειο ότι θέλει να σώσει τη Μακεδονία

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη και για τη συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης “Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο κ. Τσίπρας μάς είπε από το μισογεμάτο Αλεξάνδρειο ότι θέλει να σώσει τη Μακεδονία. Αυτό που του απαντάμε οι Έλληνες είναι: «Φτάνει. Αρκετά μας έσωσε…». Μας σώσανε με την οικονομία, μας σώσανε με καινούρια μνημόνια, με την υπερφορολόγηση των πάντων, με την εκχώρηση της περιουσίας της χώρας για 100 χρόνια σε ξένους, με τον αφελληνισμό των τραπεζών μας, με το τσάκισμα της μεσαίας τάξης, με το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων. Δεν θέλουμε άλλο να «σωθούμε» από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ούτε να «σώσει» τη Μακεδονία μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εκτός κλίματος και εκτός ψυχολογίας της ελληνικής κοινωνίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί, όπως είπε, «αποκαλεί ακραίους το 80% των Ελλήνων που, πέρα και πάνω από κόμματα, είναι ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών». «Δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι πατριώτες; Δεν αγαπούν τη χώρα; Δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας τι ζημιά κάνει στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα; Ή καταλαβαίνει και ο στόχος του είναι άλλος;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ., ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. καθαρά και εντίμως, απευθυνόμενος σε όλους, και στον εξωτερικό παράγοντα και στους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά που φέρουν την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι η Νέα Δημοκρατία διέπεται από έναν νέο πατριωτισμό που διαπερνά οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη Βουλή. Αυτό είναι το καθολικό αίτημα και της ελληνικής κοινωνίας. Όχι μόνο στη Μακεδονία, σε όλη τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς μιλάμε για την Ιστορία μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας, τη φύλαξη των συνόρων μας, την εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια στις γειτονιές μας», είπε ο κ. Κικίλιας περιγράφοντας «το νέο πατριωτισμό».

Ο τομεάρχης “Αμυνας της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τονίζοντας ότι «στη Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε, πιστεύουμε, επενδύουμε και βασιζόμαστε στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ακρογωνιαίος λίθος για να ζούμε όλοι οι Έλληνες ελεύθεροι, ασφαλείς δίχως φόβο».

Πολιτική

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: