Κέρδισε τρία βραβεία και εντυπώσεις η «Μικρά Αγγλία» στο φεστιβάλ Σαγκάης

Κέρδισε τρία βραβεία και εντυπώσεις η «Μικρά Αγγλία» στο φεστιβάλ Σαγκάης

Συγκεκριμένα, εκτός από το  Golden Goblet καλύτερης ταινίας, απέσπασε αντίστοιχα τα  καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα.

Το 17ο κινηματογραφικό διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, ενώ μέλη της επιτροπής ήταν η βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σουνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μααντί.

Η διάκριση της «Μικράς Αγγλίας», της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομότιτλου βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί εκτός από το ότι το φεστιβάλ της Σανγκάης θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα της ασιατικής αγοράς μπορεί να σημάνει ένα βήμα για κάτι ακόμα πιο ηχηρό. Θυμίζουμε ότι η «» , η ταινία του Παντελή Βούλγαρη είναι επίσης η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην χώρα μας στην τελευταία σεζόν και είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Ανδρο.

left.gr

 

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: