Κεντροαριστερά: Συμφώνησαν στην δημιουργία κοινής επιτροπής Θεοδωράκης-Γεννηματά

Ένα σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση του μεσαίου, προοδευτικού χώρου, έγινε με τη συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και την απόφαση για συγκρότηση κοινής επιτροπής με την συμμετοχή και στελεχών από τις κινήσεις του χώρου και την κοινωνία με στόχο την προγραμματική σύγκλιση.

Οιι δύο συμφώνησαν στη συγκρότηση επιτροπής από στελέχη των δυο κομμάτων αλλά και των λοιπών κινήσεων που δραστηριοποιούνται στον μεσαίο χώρο με στόχο την διερεύνηση της πιθανότητας ευρύτερων συγκλίσεων και εν τέλει της δημιουργίας ενός ενιαίου πολιτικού φορέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή θα αριθμεί περίπου 25 πρόσωπα και καλείται εντός διμήνου να έχει ολοκληρώσει όλες τις πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να μετέχουν στο εγχείρημα. «Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια επιτροπή θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μια επιτροπή που θα υπερβαίνει τους υφιστάμενους κομματικούς μηχανισμούς», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην δημιουργία μιας επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι θα είναι και προέρχονται από την κοινωνία, μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Επικεφαλής του Ποταμιού. Στη συνέχεια τόνισε: «Είπαμε ότι αυτός ο διάλογος δεν πρέπει να είναι χρονικά απεριόριστος και θα πρέπει μέσα σε 2 μήνες αυτή η επιτροπή που θα ξεπερνά τα κόμματα μας, να μας πει τα συμπεράσματά της».

«Αυτή τη στιγμή- πρόσθεσε- είναι απαραίτητο να ξέρει η κοινωνία ότι υπάρχουν δυνάμεις στον προοδευτικό, μεσαίο και κεντρώο χώρο – ο καθένας δίνει έναν δικό του ορισμό- δυνάμεις φιλελεύθερες και προοδευτικές, αριστερές και μεταρρυθμιστικές, δυνάμεις της οικολογίας, που βασανίζονται για να βρουν ένα νέο πλαίσιο που να απαντά στα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα ο τόπος».

Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά, δήλωσε: «Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί»

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: