Κατσαμάκι ή Χαβίτς !!!

Το κατσαμάκι είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Χυλός δημητριακών κυρίως από καλαμποκάλευρο, γνωστό και μπομπότα..Ήταν το φαγητό των φτωχών αλλά και των κτηνοτρόφων που βρισκόταν με τα κοπάδια τους μακριά από το σπίτι τους. Κι έτσι με ένα σκαρίφημα, κατάφερναν με ελάχιστα υλικά που υπήρχαν να θρέψουν τις ημέρες τους και να μείνουν με δύναμη όρθιοι στη δύσκολη καθημερινότητα.

Τα υλικά της συνταγής είναι τα εξής:

καλαμποκίσιο αλεύρι
βούτυρο αγελαδινό
νερό
αλάτι
πιπέρι (προαιρετικά)
Οι δοσολογίες είναι ανάλογα πόσες μερίδες θέλουμε να κάνουμε, ενδεικτικά θα πω ότι για μια μερίδα είναι περίπου ως εξής:

Καλαμποκίσιο αλεύρι  120 γραμμάρια
νερό 350 ml
1 κουταλιά βούτυρο (20 γραμμάρια)
αλατοπίπερο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ — https://www.youtube.com/watch?v=BSYOOdoufwA

φωτογραφία από κ. Δημήτρης Στέλλος  που το έφτιαξε με τα παρακάτω υλικά 

Για 2 πιάτα 

5 ποτήρια νερό

3 κουταλιές ελαιόλαδο 

λίγο αλάτι 

λίγη ζάχαρη

κ τέλος απλό καλαμποκάλευρο τόσο όσο να πήξει .

 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: