Κατρούγκαλος: Σημαντική η αναγνώριση της πραγματικότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μέσω σχετικής δήλωσής του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικός Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως «καλωσορίζουμε τις δηλώσεις» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τη σημασία που έχει η πλήρης και συνεπής τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με τη διγλωσσία πολλών άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης, χαιρετίζει τη δήλωση της βουλευτού της ΝΔ, και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, «με την οποία καλεί τον κ. Δένδια να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη της Συμφωνίας, παραδέχεται ότι ο λαϊκισμός ενέχει σοβαρούς εθνικούς κινδύνους και καταδικάζει τις φωνές που μιλούν για κατάργηση της Συμφωνίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης που επένδυσε στον εθνολαϊκισμό και την υποκρισία, αντιτασσόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέχεται σήμερα όσους μιλούν για κατάργηση της Συμφωνίας και έχει αναγάγει την λογική της αδράνειας σε εξωτερική πολιτική της χώρας, οφείλει να εξηγήσει τις θέσεις της Κυβέρνησης του», προσθέτει ο κ. Κατρούγκαλος.

Και συμπληρώνει: «Πάντως, παρόλο που έχουμε χάσει το μέτρημα με τις κυβιστήσεις της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι αναμφίβολα σημαντική η αναγνώριση της πραγματικότητας.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: