Κάτω Σαξονία: Να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου έδωσε έμφαση και στα αρνητικά τεστ κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ τάσσεται υπέρ του να δοθούν περισσότερες ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί και σε όσους έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ κορονοϊού και βρέθηκαν αρνητικοί.

«Όλο και περισσότεροι πολίτες θα εμβολιαστούν σταδιακά. Εάν δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μόλυνσης, μπορεί να είναι δυνατή η επίσκεψη σε εστιατόριο και κάποια άλλα, περισσότερα πράγματα», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στις αυριανές εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Ο Βάιλ ανέφερε και τα αρνητικά διαγνωστικά τεστ ως τον δεύτερο τρόπο χάρη στον οποίο θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους πολίτες . «Εάν η νέα γενιά γρήγορων διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού είναι ευκολότερη στη διαχείριση και ταυτόχρονα αξιόπιστη, ανοίγει εντελώς νέες προοπτικές», τόνισε.

«Και οι δύο τρόποι πρέπει να γίνουν εφικτοί ταυτόχρονα. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό και στις δύο περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσουμε μια εθνική εφαρμογή, όπως η υπάρχουσα εφαρμογή ιχνηλάτησης κορονοϊού μέσω κινητών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: