Καταργείται τελικά το SMS στο 13033 και το έντυπο μετακίνησης

Τι ισχύει για την Πρωτομαγιά, για τις μετακινήσεις εκτός νομού, τα σχολεία και τα καταστήματα

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς τη χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης. Ο ίδιος συμπλήρωσε, βέβαια, ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή στο χωριό του.

Αναφερόμενος στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.

Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά

Για τα σχολεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Όσο για τα καταστήματα λιανεμπορίου, διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε, τέλος, ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: Τσιόδρας: «Δεν μπορεί να μείνει η χώρα σε lock down για 18 μήνες»

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: