Παρακολουθήσεις: Δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ ζητούν οι εισαγγελείς για να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ απέστειλαν σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη χώρα μας. Το αίτημα εστάλη στις αρμόδιες αμερικάνικες αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, οι Έλληνες εισαγγελείς ζήτησαν τη συνδρομή των ΗΠΑ καθώς εταιρείες που φέρονται να απέστειλαν τα μηνύματα-κοριούς εμφανίζονται να δηλώνουν ως έδρα τους αμερικανικές πολιτείες. Στο έγγραφο δε, που οι Έλληνες εισαγγελείς απέστειλαν στις ΗΠΑ, αναφέρουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Σκοπός των εισαγγελέων είναι να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων, ώστε να γίνει εφικτή η περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας. Στο μεταξύ η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν για την υπόθεση συνεχίζεται με την εξέταση και την κλήτευση μαρτύρων. Την ίδια στιγμή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την εξέταση των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό predator στη χώρα μας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: