Καταργεί την πλαστική σακούλα η Πάρος

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου — Αντιπάρου ( ΣΥΔΙΣΑΠΑ) διοργανώνει ένα συνέδριο στο οποίο θα αποφασιστεί στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης στα δυο νησιά από την 1.1.2018.

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την συγγραφή και διανομή του περιβαλλοντικού παραμυθιού «Η Αλίκη η Χελώνα» στα ελληνικά και αγγλικά του Δρ. Περιβάλλοντος, Αντώνη Γάκη, που έχει και την επιστημονική ευθύνη του συνεδρίου.

Το εν λόγω παραμύθι διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών αλλά και σε οικογένειες τουριστών με μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και δημοτικό σύμβουλο Πάρου, Γιάννη Πετρόπουλο, θα μοιραστούν πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε κάθε οικογένεια μέσω των μαθητών στα δύο νησιά, βοηθώντας στην προσπάθεια για πλήρη κατάργηση της κακής συνήθειας της πλαστικής σακούλας μεταφοράς.

Το περιβαλλοντικό συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικιά της Πάρου στις 11 το πρωί με ελεύθερη συμμετοχή για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: