Η CUPRA επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Extreme E 2023 

Οι αγώνες που γίνονται στο πρωτάθλημα Extreme E 2023 αποτελούνται από μικτά πληρώματα. Αυτό ακριβώς εκτιμά ιδιαίτερα η Cupra καθώς ταιριάζει με τη δέσμευση της στην ισότητα. Το να είσαι μέλος της CUPRA tribe δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με το πνεύμα, τη νοοτροπία και τη στάση.

Πριν από λίγα 24ωρα η ABT CUPRA XE επιβεβαίωσε τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Extreme E 2023 αποκαλύπτοντας όχι μόνο τα νέα χρώματα για το Tavascan XE αλλά και τη νέα ομάδα των οδηγών.

Έτσι, την φετινή σεζόν ο νικητής του φετινού Dakar , Nasser Al-Attiyah θα αγωνιστεί μαζί με την Klara Andersson. Είναι το ίδιο δίδυμο που πέρυσι έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, τόσο στη Χιλή όσο και στο Energy X Prix στην Ουρουγουάη.

Το Tavascan XE με τα νέα χρώματα έκανε χθες και σήμερα τις πρώτες του εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του Race of Champions, στο Pite Havsbad της Σουηδίας. Στο μπάκετ του οδηγού καθόταν η Klara Andersson. Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν Extreme E έχει προγραμματιστεί για τις 11 και 12 Μαρτίου στη Σαουδική Αραβία.

Το Extreme E στοχεύει να ενθαρρύνει όλους να λάβουν θετική δράση στην προστασία του μέλλοντος του πλανήτη, πραγματοποιώντας ηλεκτρικούς αγώνες εκτός δρόμου σε φυσικά περιβάλλοντα που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή, για να τονίσει έτσι πώς μπορούμε να αποτρέψουμε περαιτέρω ζημιές και να συμβάλουμε στη βιωσιμότητα. Η CUPRA ήταν μέρος του Extreme E από την αρχή αφού ο θεσμός αυτός είναι μια φυσική ευθυγράμμιση με τις αξίες της μάρκας.

Έχοντας ολοκληρώσει τη δεύτερη σεζόν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, η ομάδα ABT CUPRA XE επικεντρώνεται φέτος στην επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων στην τρίτη της συμμετοχή.  Για δεύτερη σεζόν, ο πέντε φορές νικητής του Ντακάρ Nasser Al-Attiyah (2011, 2015, 2019, 2022 και 2023) θα συνεργαστεί με την ανερχόμενη οδηγό του World RX, Klara Andersson στο τιμόνι του ABT CUPRA XE.

Το αυτοκίνητο της ομάδας διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση εμπνευσμένη από το UrbanRebel, το ABT CUPRA GEN3 Formula Ε και το CUPRA e-Racer. Ένα πολυεπίπεδο χρώμα που συνδυάζει βαθύ μωβ και κίτρινο νέον. Το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο εκτός δρόμου υποδεικνύει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική έκδοση παραγωγής του CUPRA Tavascan, του δεύτερου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας, το οποίο έχει σχεδιαστεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης και του κόσμου το 2024.

Η CUPRA επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Extreme E 2023  gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: