Καταγγελίες κατά Μεϊμαράκη από τους Μητσοτάκη, Γεωργιάδη

Πολλές οι καταγγελίες που ακούστηκαν στην ΚΕΦΕ από Μητσοτάκη και Γεωργιάδη κατά του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη με αιχμή ότι γίνεται εκμετάλλευση των υποδομών του κόμματος για την προεκλογική του εκστρατεία. Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Επιτροπή που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης. Οι εκπρόσωποι του Κυρ. Μητσοτάκη και του Άδ. Γεωργιάδη έθεσαν για ακόμα μια φορά ζήτημα χρησιμοποίησης από το περιβάλλον του Ευ. Μεϊμαράκη των υποδομών του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, καταγγέλλοντας τηλεφώνημα που έγινε από τα κεντρικά γραφεία στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη, από τον οποίο ζητήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευ. Μεϊμαράκη.

«Μεμονωμένο περιστατικό», λέει η πλευρά Μεϊμαράκη

Η πλευρά Μεϊμαράκη, πάντως, κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει. Ο εκπρόσωπος του Άδ. Γεωργιάδη κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην γγ Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ κ. Σιάνης προσπάθησε τη Δευτέρα να πάει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη.

Ο Άδωνις ζητά debate

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων, αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Ευ. Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος, παρ’ ότι είναι υποψήφιος. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απαντώντας στην επιστολή Γεωργιάδη, αναφέρουν ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το καταστατικό. «Το καταστατικό της ΝΔ, το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων…», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ευ. Μεϊμαράκης: «Η τηλεμαχία δεν βοηθά»
Περιοδεία στο νομό Ηλείας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο του Πύργου και όπως τόνισε, «πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 1974 παρατηρείται μία αγωνία των πολιτών για το αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης». Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του για τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου του κόμματος, λέγοντας πως πρέπει να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δώσαμε γήπεδο στην Αριστερά»
Την ανάγκη να γίνει συζήτηση για τις βασικές ιδέες της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως είπε «δώσαμε γήπεδο στην Αριστερά να παίξει μπάλα μόνης της τα τελευταία χρόνια και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό» υπογράμμισε από την Κατερίνη ο υποψήφιος για την προεδρία Κυρ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα και πως όταν τον ρωτούν για το πρόγραμμά του απαντά με τρεις λέξεις: δουλειές, δουλειές, δουλειές.

Αδ. Γεωργιάδης: «Να λογοδοτήσει ο Τσίπρας»

Σκοπός μου είναι να λογοδοτήσει ο Αλ. Τσίπρας, διαμήνυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να αναζητήσει τη συναίνεση ή τα «χαϊδολογήματα» με τον Πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια ομιλία του στα Ιωάννινα, ο «γαλάζιος» βουλευτής δήλωσε ότι σκοπεύει να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάθε μέρα που περνάει, το κυβερνών κόμμα βλάπτει το μέλλον της πατρίδας.

Χ. Αθανασίου: «Ο Τζιτζικώστας μπορεί να είναι πρωθυπουργός»
Απάντηση στα δημοσιεύματα περί «κωλύματος» να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού ο Απ. Τζιτζικώστας επειδή δεν θα είναι βουλευτής επιχειρεί να δώσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου. Με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Αθανασίου επισημαίνει ότι «πρωθυπουργός διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, αρχίζει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών»… Ο κ. Αθανασίου αναφέρει πως το Σύνταγμα κάνει σαφές ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή στους αρχηγούς των κομμάτων και όχι στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: