Κασεροκροκέτες

Κασεροκροκέτες

Οι κασεροκροκέτες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που γίνεται εύκολα και γρήγορα, κι αρέσει σε όλους.
Με τσιπουράκι και ουζάκι το χειμώνα μπροστά στο τζάκι ή με παγωμένη μπυρίτσα στη βεράντα ή στον κήπο το καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται επιπλέον, είναι η καλή παρέα.

  Κασεροκροκέτες


Υλικά για 36 – 37 κομμάτια

•  400 γραμ. κασέρι τριμμένο
•  100 γραμ. γκούντα τριμμένη
•  50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•  2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•  3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•  μοσχοκάρυδο
•  ρίγανη
•  αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•  ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο μισό – μισό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κασεροκροκέτες
Κασεροκροκέτες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι.
Κασεροκροκέτες
Κασεροκροκέτες
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, να σφίξουν.
Κασεροκροκέτες
Κασεροκροκέτες
Βάζουμε τα λάδια σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά, σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις κασεροκροκέτες μέχρι να ροδίσουνε, από όλες τις μεριές.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: