Με τσιπουράκι και ουζάκι το χειμώνα μπροστά στο τζάκι ή με παγωμένη μπυρίτσα στη βεράντα ή στον κήπο το καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται επιπλέον, είναι η καλή παρέα.
Υλικά για 36 – 37 κομμάτια
• 400 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• μοσχοκάρυδο
• ρίγανη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο μισό – μισό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι. | |
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, να σφίξουν. | |
Βάζουμε τα λάδια σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν καλά, σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις κασεροκροκέτες μέχρι να ροδίσουνε, από όλες τις μεριές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές. |
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com