Καρφιά Γεροβασίλη κατά υπουργών, τι είπε για ΦΠΑ, πρώτη κατοικία και άδειες

Στην περιρρέουσα φημολογία αλλά και σε σκέψεις των υπουργών, οι οποίες -όπως σημειώνει- δεν σημαίνει ότι είναι και θέσεις της κυβέρνησης, απέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τα όσα γράφονται για μείζονα θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Η κα. Γεροβασίλη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητάς τους», σημειώνοντας όμως πως βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια, όπως είπε, ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις.

Για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κ. Γεροβασίλη είπε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο για το «άδικο μέτρο» ενώ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ήταν κατηγορηματική λέγοντας ότι «Την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση» εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου.

Τέλος, για το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: