Οι μηχανικοί της νέας Ford Mustang Mach-E υπόσχονται έως και 600 χιλιόμετρα αυτονομία

Με τις νέες προηγμένες τεχνολογίες και τα διαθέσιμα προγράμματα ECO και Whisper, το Cruise Control και τη λειτουργία pre-conditioning σε συνδυασμό με τη χρήση του 1-Pedal Drive, η αυτονομία της νέας Mustang Mach-E σε όλες τις εκδόσεις φθάνει έως και 600 χλμ. Πιο απλά αν δεν τερματίζεις στο πάτωμα το γκάζι μπορείς να φύγεις από την Αθήνα και χωρίς κανένα «ανεφοδιασμό» να φθάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Η Mustang Mach-E εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη Ford στο χώρο της ηλεκτροκίνησης χωρίς να χάσει τίποτα από την αίγλη των σπορ επιδόσεων. Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E με την κορυφαία αυτονομία της, εξασφαλίζει την ξενοιασιά που χρειάζεται ο σύγχρονος οδηγός. Δίνοντας αυτονομία 600 χλμ με μια πλήρη φόρτιση, βάζει άλλες βάσεις στις αθόρυβες μετακινήσεις.

Τώρα εξοπλίζει το ηλεκτρικό της pony με ένα πλήθος έξυπνων όσο και πρακτικών στην καθημερινή οδήγηση τεχνολογιών, οι οποίες συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτιστοποίηση της εμβέλειας που προσφέρει κάθε Mustang Mach-E.

Οι υψηλές δυνατότητες αυτονομίας όλων των διαθέσιμων εκδόσεων επιτυγχάνονται :

Α. Με τη σωστή χρήση του 1-Pedal Drive. Να θυμίσουμε ότι το σύστημα αυτό επιτρέπει σε κάθε οδηγό της νέας Mustang Mach-E όχι μόνο να επιταχύνει αλλά και να φρενάρει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Ο οδηγός πατάει το γκάζι και επιταχύνει ενώ φρενάρει απλά σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι. Όταν σηκώσει το πόδι από το γκάζι το σύστημα του ηλεκτροκινητήρα επιβραδύνει ενεργά το όχημα χρησιμοποιώντας αναγεννητική πέδηση.

Αυτό βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία, χωρίς την συχνή ανάγκη σύνδεσης του αυτοκινήτου σε εξωτερική πηγή.

Το σύστημα 1-Pedal Drive είναι ιδανικό για συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνές στάσεις/εκκινήσεις ενώ μειώνεται η φθορά τόσο στα φρένα όσο και στα ελαστικά.

Β. Με τη λειτουργία Whisper. Η Mustang Mach-E μπορεί να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά με μια φόρτιση και να αυξήσει την αυτονομία που προσφέρει όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη λειτουργία Whisper που θα καταστήσει πιο ομαλή την επιτάχυνση.

Γ. Με τη σωστή αξιοποίηση του Cruise Control . Σημαντικά είναι τα οφέλη που προκύπτουν από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προηγμένου Cruise Control της Ford, που διατηρεί αποδοτικά μια σταθερή ταχύτητα μειώνοντας την ανάγκη για άσκοπη επιβράδυνση ή επιτάχυνση.

Δ. Με τη λειτουργία pre-conditioning. Η προηγμένη λειτουργία pre-conditioning της νέας Mustang Mach-E, η οποία ενεργοποιείται με απλά βήματα, μέσω της οθόνης SYNC 4A, ή μέσω της εφαρμογής FordPass, επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίζει τις ώρες αναχώρησης αλλά και να επιλέγει την επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα. Προσφέροντας ταυτόχρονα το πρόσθετο πλεονέκτημα του καθαρισμού/ξεπαγώματος των παραθύρων χωρίς την κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, παρά μόνο ενώ το αυτοκίνητο φορτίζει.

Η λειτουργία pre-conditioning προσφέρει τη δυνατότητα επίτευξης του επιθυμητού επιπέδου θερμοκρασίας στην καμπίνα ούτως ώστε το σύστημα κλιματισμού να μην χρειάζεται να λειτουργεί στο μάξιμουμ. Έτσι, κατά την οδήγηση, η διατήρηση μιας προκαθορισμένης θερμοκρασίας στο εσωτερικό επιφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, μεγιστοποιώντας περαιτέρω την αυτονομία.

Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E διατίθεται στη χώρα μας σε τέσσερις εκδόσεις με ισχύ από 269 έως και 351 ίππους, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και δύο τύπους μπαταρίας, καθώς και στην κορυφαία έκδοση GT των 487 ίππων. Η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις RWD 269PS 75kWh, RWD 294PS 98kWh, AWD 269PS 75kWh, AWD 351PS 98kWh και GT 487PS 98kWh

Οι μηχανικοί της νέας Ford Mustang Mach-E υπόσχονται έως και 600 χιλιόμετρα αυτονομία gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: