Καλύπτει τον Πιτσιόρλα η Γεροβασίλη και αδειάζει τον Σκουρλέτη για το ΤΑΙΠΕΔ

«Στη σέντρα» έβγαλε τον Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς «κάλυψε» πλήρως το ΤΑΙΠΕΔ, κίνηση που εκφράζει και την κυβερνητική γραμμή.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και κατήγγειλε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει το δικό του σχέδιο στις ιδιωτικοποιήσεις». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση, εκτός από τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και «την τρόικα εσωτερικού», κάνοντας λόγο για «εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ». Προχώρησε μάλιστα και σε ονομαστική αναφορά του κ. Πιτσιόρλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, τον οποίο τον βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κινείται σε ένα σχέδιο, έξω από αυτής της κυβέρνησης.
Τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real Fm 97.8, σχολίασε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Το ΤΑΙΠΕΔ ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του. Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο» ήταν η δήλωση της κ. Γεροβασίλη.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: