ΗΠΑ: Τα 24 μυστικά προγράμματα της CIA – Από τα UFO και τον έλεγχο του νου μέχρι… γάτες κατασκόπους

Μία μικρή γεύση από το πώς είναι να γνωρίζει κανείς τα «καλά κρυμμένα» κυβερνητικά και στρατιωτικά μυστικά των ΗΠΑ και της CIA μας δίνουν 24 απόρρητα projects που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και δημοσίευεσε το livescience, πάνω στα οποία «δούλευαν» επί πολλά έτη άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πώς λειτουργεί -ή μάλλον πώς πρέπει να λειτουργεί- ο κόσμος.

Πολλά από αυτά… ασύλληπτα, αλλά εντελώς παράλογα και άλλα απλά αστεία. Από ένα project που υλοποιούσε υπό άκρα μυστικότητα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με την κατασκευή ενός υπερηχητικού ιπτάμενου δίσκου στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μυστικό πρόγραμμα που παρήγαγε τις πρώτες ατομικές βόμβες έως… ένα σχέδιο που «ειδικοί» θα εκπαιδεύουν γάτες-κατασκόπους των κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Project 1794

Στα τέλη του 2012 η ​​Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ άφησε πια να αποκαλυφθεί μια σειρά εγγράφων με την κωδική ονομασία «Project 1794», ένα μυστικό πρόγραμμα που σκοπό είχε να αναπτυχθεί ένα αεροσκάφος σε στυλ «ιπτάμενου δίσκου» που να καταρρίπτει σοβιετικά βομβαρδιστικά. Το φιλόδοξο πρόγραμμα «1794» ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 με μία ομάδα μηχανικών να αναλαμβάνει την κατασκευή ενός αεροσκάφους -που να θυμίζει κάτι… εξωγήινο- ικανό να ταξιδεύει με υπερηχητικές ταχύτητες σε μεγάλα ύψη.

Στα έγγραφα υπάρχουν σχέδια που ορίζουν τις προδιαγραφές του να ταξιδεύει με ταχύτητα 4 Μαχ και σε ύψος 100.000 ποδιών, δηλαδή με ταχύτητα τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη με την οποία ταξιδεύει ο ήχος στην ατμόσφαιρα της και να πετά στα 30.480 μέτρα. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου εκτιμάται σε περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια, που η αντιστοιχία τους ως προς την σημερινλη τους αξία θα ήταν κάτι παραπάνω από 26 εκατ. δολάρια!

Το Project 1794 τελικά ακυρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1961, όταν δοκιμές έδειξαν ότι ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου ιπτάμενου δίσκου ήταν αεροδυναμικά ασταθής και πιθανότατα θα ήταν μη ελεγχόμενος σε υψηλές ταχύτητες, πόσο μάλλον υπερηχητικές.

Project Iceworm

Στη δεκαετία του 1960 ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε νέα μυστική αποστολή για την κατασκευή μιας σειράς κινητών θέσεων εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων που θα είχαν τη βάση τους κάτω από το «στρώμα» του πάγου της Γροιλανδίας. Ο στόχος ήταν να τοποθετήσουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς αρκετά κοντά ο ένας με τον άλλον για να μπορούν να χτυπήσουν στόχους εντός της Σοβιετικής Ένωσης.

Το πρόγραμμα είχε την κωδική ονομασία «Project Iceworm» και προκειμένου να ελεγχθεί ο βαθμός που θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς τους, ο στρατός ξεκίνησε ένα παράλληλο ερευνητικό πρόγραμμα που ονομαζόταν «Camp Century» χρησιμοποιώντας το ως καμουφλάζ για να μην πάρουν κάποιος πρέφα τα σχέδια που ετοίμαζαν. Υπό αυτό το πρόσχημα, οι μηχανικοί έχτισαν ένα υπόγειο δίκτυο με κτίρια και σήραγγες, που περιελάμβαναν χώρους διαβίωσης, κουζίνα, αίθουσα αναψυχής, αναρρωτήριο για τους ασθενείς, εργαστήρια, αίθουσες ανεφοδιασμού, κέντρο επικοινωνιών και δομές που θα φιλοξενούσαν πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Η βάση που δημιουργήθηκε, και η οποία παρέμεινε κρυφή από την κυβέρνηση της Δανίας, λειτούργησε για συνολικά επτά χρόνια. Το πρόγραμμα ακυρώθηκε το 1966, διότι η μετατόπιση του πάγου δημιούργησε συνθήκες αστάθειας και άρα θα ήταν αδύνατο να χτίσουν εκεί τις εγκαταστάσεις που θα στέγαζαν τους πυρηνικούς πυραύλους. Σήμερα, τα «υπολείμματα» του project παραμένουν θαμμένα κάτω από το χιόνι της Αρκτικής.

Project MK-ULTRA

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: