Καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις

Καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις

Καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια και πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 18 βαθμούς στα του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στη Νότια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων θα πνέουν στο .

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά στην . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 15. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοικό κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ψύχρα το πρωί στη . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη . Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, , δυτική Στερεά, δυτική

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Ίδιο το σκηνικό του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Για τη Δευτέρα προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Στα ανατολικά ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για την Πέμπτη προβλέπονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Για την Παρασκευή προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: