Και δεύτερο βραβείο στο Γιάννη Μπεχράκη σε παγκόσμιο διαγωνισμό (ΦΩΤΟ)

Μετά τη σπουδαία διάκριση από τον βρετανικό Guardian, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ, Γιάννης Μπεχράκης ανακηρύχθηκε καλύτερος φωτογράφος σε διαγωνισμό φωτορεπορτάζ στην Ιαπωνία.

Ο Γιάννης Μπεχράκης συμμετείχε στα Days Japan International Photo Journalism Awards 2016., όπου αναδείχθηκε μεγάλος νικητής. Μια ακόμη διάκριση για τον φωτογράφο που απαθανάτισε συγκλονιστικά την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Ο φωτορεπόρτερ παρέλαβε το πρώτο βραβείο «In Search of a New Life».

Μία από τις φωτογραφίες απεικονίζει ένα Σύρος πρόσφυγα που κρατά σφιχτά τα δύο του παιδιά καθώς παλεύει να βγει από τη λέμβο στις ακτές της Λέσβου στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. Πάνω από 850,000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στο ελληνικό νησί μέσα στο 2015.

Η επόμενη τραβήχτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015 και απεικονίζει ένα δελφίνι πηδάει δίπλα από μια λέμβο γεμάτη πρόσφυγες από τη Συρία.

Η τρίτη δείχνει ένα υπερπολυτελές γιότ που πλέει δίπλα από μια λέμβο χωρίς μηχανή με Ιρανούς μετανάστες, που κάνουν κουπί προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω τον Δεκαπενταύγουστο του 2015.

Στη συνέχεια, βλέπουμε μετανάστες και πρόσφυγες να παρακαλούν τους αστυνομικούς της Π.Γ.Δ.Μ να τους επιτρέψουν τη διέλευση, ώστε να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, κοντά στο ελληνικό χωριό της Ειδομένης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Στην επόμενη φωτογραφία, ο φακός απαθανάτισε ένα Σύρος πρόσφυγας να φιλά την κόρη του, καθώς περπατά μέσα σε μια καταιγίδα προς τα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ, κοντά στο ελληνικό χωριό της Ειδομένης, το Σεπτέμβριος 2015.

Τέλος, καθώς ανατέλλει ο ήλιος μια βάρκα γεμάτη Σύρους πρόσφυγες έχει μείνει χωρίς μηχανή και παρασύρεται στο Αιγαίο Πέλαγος ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τη νήσο Κω, 11 Αυγούστου 2015. Το ελληνικό λιμενικό απάντησε στο σήμα κινδύνου και έσπευσε για βοήθεια.

Δείτε τις μαγευτικές φωτογραφίες:

Πηγή: thestival.gr

media

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: