Καύσωνας: Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Βρετανία – Την Τρίτη το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» 41 βαθμούς

Σε ποιες περιοχές της Βρετανίας έχουν καταγραφεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες — Σχολεία έχουν κλείσει, δρομολόγια του μετρό ακυρώνονται — Πότε θα πέσει ο υδράργυρος

Σε κλοιό ακραίας ζέστης η Βρετανία που έρχεται αντιμέτωπη με θερμοκρασίες-ρεκόρ αυτήν την εβδομάδα καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει ακόμη και… 41 βαθμούς

Το κύμα καύσωνα που «χτυπά» τη Γηραιά Ήπειρο και ευθύνεται για σειρά καταστροφικών πυρκαγιών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη Βρετανία, όπου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός για τη Δευτέρα και την Τρίτη. 

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για μια πρωτόγνωρη συνθήκη, ενώ ενδεικτικό των υψηλών θερμοκρασιών είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της Δευτέρας το θερμόμετρο έδειξε 38,1 βαθμούς στο Σάφοκ στην ανατολική Αγγλία. 

Την ίδια στιγμή, η αστυνομική υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται από το Λονδίνο μέχρι τα νοτιοανατολικά και τα βόρεια στο Μάντσεστερ. 

Στην Ουαλία καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων δεκαετιών με πάνω από 37 βαθμούς, ενώ ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες έχουν σημειωθεί σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία. 

Πορτοκαλί συναγερμός έχει σημάνει στην Ουαλία και σε περιοχές της Σκωτίας. 

Θερμοκρασίες-ρεκόρ αναμένονται το απόγευμα της Τρίτης σε Γουόρκσοπ και Νοτινχαμσάιρ, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές κηρύσσουν κατάσταση κόκκινου συναγερμού από τότε που εισήχθη το σύστημα, την περασμένη χρονιά. 

Η κατάσταση κόκκινου συναγερμού σημαίνει ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις σε δρομολόγια μέσων συγκοινωνίας και γενικότερα θα επηρεαστεί η καθημερινότητα πλήθους Βρετανών κατοίκων.

Την ίδια στιγμή, σχολεία στη Βρετανία έχουν κλέίσει. 

Η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει σταδιακά από την Τετάρτη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: