“Καμπανάκια” από την Ευρώπη για τους διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ

Καθόλου… τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Γερούν Ντάισεμπλουμ στο Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, όπου τόνισε ότι η «πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει», αφού Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επανέρχονται στο θέμα υπογραμμίζοντας ότι οι διορισμοί θέτουν σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας για τις επιπτώσεις που οι διορισμοί μπορεί να έχουν στο πρόγραμμα, τονίζει πως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

Οπως τονίζεται, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα από τα μηνύματα που λαμβάνουν για μια σειρά από πολιτικοποιημένους διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και το μέλλον του προγράμματος

Ενας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος έφερνε σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι «60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν». «Ανησυχώ ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο».

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: