Θεσσαλονίκη: «Ναι» στη μετονομασία κεντρικής οδού σε Λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων, λέει ο Ζέρβας

«Αγκαλιάζουμε την πρωτοβουλία του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη, Λεόν Σαλτιελ, για τη μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου με ιδιαίτερο συμβολισμό σε Λεωφόρο των Εβραίων Μαρτύρων, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στην σημερινή εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε ότι ο δήμος «αγκαλιάζει» το αίτημα του εκπροσώπου του παγκόσμιου εβραϊκού συμβουλίου στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Λέοντα Σαλτιέλ κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκη να μετονομαστεί σε Λεωφόρο των Εβραίων μαρτύρων, συμπληρώνοντας πως το δημοτικό συμβούλιο θα πάρει σύντομα την απόφαση για τη μετονομασία του δρόμου.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στήριξε την απόφαση αυτή για την μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου σε Λεωφόρο των Εβραίων αναφέροντας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την πρόταση ονοματοδοσίας κεντρικού δρόμου της πόλης, να ονομαστεί ένας δρόμος Εβραίων μαρτύρων. Είναι η ώρα, πρέπει να γίνει τώρα.
Ποτέ ξανά».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: