Ιταλικά λαχταριστά ψωμάκια με τυρί

Αυτά τα ψωμάκια πραγματικά είναι πεντανόστιμα και σίγουρα θα αρέσουν σε όλους. Γίνονται εύκολα και δίνουν μια πικάντικη γεύση στο τραπέζι σας. Αν περιορίσετε τα καρυκεύματα σίγουρα θα τα λατρέψουν και τα παιδιά σας.
  

Υλικά για την ζύμη:

  •  500 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 350 γραμμάρια γάλα χλιαρό
  • ένα φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάλι της σούπας λάδι

Για να ρίξουμε πάνω από τα ψωμάκια:

1 φλυτζάνι Τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
πάπρικα
σκόρδο αποξηραμένο
δύοσμο αποξηραμένο
ρίγανη
πιπέρι
Τα καρυκεύματα τα υπολογίζουμε τόσο όσο να βγαίνουν όλα μαζί 1 κουτάλι της σούπας. Αν όμως σας αρέσει πιο πικάντικο μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο.

Πως τα φτιάχνουμε:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε να πάρουμε μια ωραία ζύμηπου να ξεκολλάει απο τα χέρια. Μετά ζυμώνουμε και τραβάμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί (για να κάνει ίνες το ψωμάκι μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζέστη για 40λεπτά.
 Ξαναζυμώνουμε χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια τα αφήνουμε σε αλευρωμένο ταψί τα  σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζέστη άλλα 40 λεπτά.  Λιώνουμε το βούτυρο,ρίχνουμε τα μισά καρυκεύματα μας και το μισό τυρί  και βουτάμε μέσα  τα ψωμάκια μας προσπαθόντας να τα ανακατέψουμε με τα υλικά ώστε να αγκαλιάσουν τα ψωμάκια. Το ταψάκι μας πρέπει να είναι αντικολητικό για να μην κολήσουν .Προσέξτε να μην τα βάλετε ενωμένα γιατί θα διογκωθούν. Στο τέλος ρίχνουμε από επάνω και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 — 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Originally posted 2015-11-18 10:00:18.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: