Ισόβια για τη δολοφονία του Γιώργου Κοτσιλίδη στη Δάφνη το 2013

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2013 στη Δάφνη, μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Πρόκειται για τέσσερις κατηγορούμενους, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, στους οποίους δικαστές και ένορκοι, χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό, επέβαλαν παράλληλα και κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα της ληστείας.

«Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά […] Είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά», πρότεινε νωρίτερα ο εισαγγελέας.

Ο 30χρονος ενεχυροδανειστής βρέθηκε ημίγυμνος, φιμωμένος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη, από τους γονείς και την αδερφή του.

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί ως «έγκλημα μέσω Facebook», καθώς η 27χρονη σήμερα Αλεξάνδρα Σταματάκη φέρεται να «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook, καταφέρνοντας να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελα να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση.

Κατηγορούμενοι μαζί της ήταν οι: Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης.

Η 27χρονη φέρεται να λειτούργησε ως δόλωμα βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

«Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν», είχε δηλώσει η ίδια στην απολογία της.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: