ΗΠΑ: Ιατρικές ενώσεις ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στην υγεία

«Ο εμβολιασμός είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας και να αποφύγουμε την επιστροφή αυστηρών μέτρων για την προστασία της δημόσια υγείας», τονίζεται μεταξύ άλλων σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από 50 ιατρικές ενώσεις

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στις περισσότερες από 50 ιατρικές ομάδες — ανάμεσά τους η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και η Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Υγείας — εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν μέσω του οποίου ζητείται από τους υπεύθυνους ιδιοκτήτες μονάδων υγειονομικής περίθαλψης καθώς και μακροχρόνιας περίθαλψης να υποχρεώσουν το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

«Οι οργανώσεις και οι κοινωνίες μας υποστηρίζουν ότι όλοι οι εργοδότες υγειονομικής περίθαλψης και μακροχρόνιας περίθαλψης απαιτούν από τους εργαζομένους τους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Αυτή είναι η λογική εκπλήρωση της ηθικής δέσμευσης όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για να προστατεύσουν τους ασθενείς και τους τρόφιμους μονάδων μακροχρόνιας περίθαλψης. Έτσι αφού οι εργαζόμενοι λάβουν όλα τα μέτρα θα διασφαλίσουν την υγεία τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το CNN.

«Εξαιτίας των μεταδοτικών παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta, αλλά και ενός σημαντικού αριθμού μη εμβολιασμένων ατόμων, οι περιπτώσεις COVID-19, οι νοσηλείες και οι θάνατοι αυξάνονται και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο εμβολιασμός είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας και να αποφύγουμε την επιστροφή αυστηρών μέτρων για την προστασία της δημόσια υγεία», προσθέτει το ανακοινωθέν.

.

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: