ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις χρήστες του Facebook διέγραψε την εφαρμογή από το κινητό

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα το ανεξάρτητο ινστιτούτο Pew Research Center, ένας στους τέσσερις χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ (ποσοστό 26%) διέγραψε την εφαρμογή μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, την απόφαση να διαγράψουν το Facebook πήραν κυρίως νέοι, ηλικίας 18-29 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν ο ένας στους δύο (44%) διέγραψε την εφαρμογή, στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Παρόλο που τα στοιχεία αυτά δεν σημαίνουν ότι διαγράφηκαν και τα προφίλ τους στην πλατφόρμα, αποδεικνύεται πως η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της βρετανικής εταιρείας Cambridge Analytica, στην οποία είχαν διαρρεύσει δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center, το 54% των χρηστών στις ΗΠΑ τροποποίησαν αυτές τις παραμέτρους – μεταξύ των νέων ηλικίας 18-29 ετών το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 64%.

Πάντως, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το 42% των ερωτηθέντων είπαν ότι σταμάτησαν να μπαίνουν στη σελίδα τους για πολλές εβδομάδες ή και μήνες. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις χρήστες (74%) απάντησαν ότι είτε τροποποίησαν τις παραμέτρους, είτε διέγραψαν την εφαρμογή, είτε σταμάτησαν να συμβουλεύονται το Facebook κατά το δωδεκάμηνο που εξετάστηκε από το ινστιτούτο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 29 Μαΐου-11 Ιουνίου, σε δείγμα 3.412 χρηστών του Facebook.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: