Ικανοποίηση Γιούνκερ – Τουσκ για το ελληνικό ζήτημα

Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο των εργασιών των G7.

«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Γιούνκερ και έσπευσε να υπενθυμίσει ότι στην περσινή Σύνοδο των G7, η Ελλάδα ήταν «το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη».

«Σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί» σημείωσε και επισήμανε ότι «τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη».

Από την πλευρά του, ο Τουσκ υποστήριξε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα» πρόσθεσε και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει».

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: