Η Τουρκία απαγόρευσε στα τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά

Ο Τούρκος υπουργός Ναυτιλίας Αχμέτ Αρσλάν ανακοίνωσε απαγόρευση απόπλου προς την Ελλάδα όλων των εμπορικών ιστιοπλοϊκών σκαφών με τουρκική σημαία που ενοικιάζονται από τουρίστες, στις τουρκικές ακτές, με κατεύθυνση τα νησιά, ενώ σημείωσε πως από τις 12 Οκτωβρίου απαγορεύονται και τα δρομολόγια από τα τουρκικά λιμάνια προς τα νησιά, με επιβατηγά και εμπορικά πλοία.

Η απόφαση ελήφθη σε αντίμετρα των ελέγχων που διεξάγουν οι λιμενικές αρχές σε τουρκικά τουριστικά πλοία που πραγματοποιούσαν όπως αποδείχθηκε, παράνομα εσωτερικές κρουαζιέρες στα νησιά.

Συγκεκριμένα, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στα Ελληνικά νησιά και την αντίστοιχη μικρή κίνηση στα τουρκικά παράλια, ιδιοκτήτες τουρκικών τουριστικών σκαφών πήγαιναν ως επισκέπτες στα νησιά και σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα επιβίβαζαν επισκέπτες.

Μετά τους ελέγχους ακολούθησε σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ωστόσο, πριν μέρες έγινε έλεγχος και αποφασίστηκε η απαγόρευση απόπλου σε ένα μήκους 35 μέτρων τουρκικό ιστιοπλοϊκό κρουαζιερόπλοιο που λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο, γεγονός που προκάλεσε την τουρκική αντίδραση.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: