Η Θεσσαλονίκη στις 9 πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης!

«Ποιες χώρες της Ευρώπης προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο» ήταν νέα έκθεση της Glassdoor όπου και εξεταζόταν η σύνδεση ανάμεσα στους μισθούς και το κόστος ζωής ώστε να προκύψει ποιες πόλεις προσφέρουν αυτό το καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Η Glassdoor, όπως αναφέρει το Business Insider, λαμβάνει υπόψιν της το διαθέσιμο εισόδημα σε σύγκριση με το «πόσα χρήματα χρειάζονται ώστε να αγοράσει κανείς βασικά προϊόντα και υπηρεσίες σε διαφορετικές χώρες, όπως αγορές σε σουπερμάρκετ, εστιατόρια, μετακίνηση, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλά και το ενοίκιο για διαμέρισμα».

Το Business Insider παρουσιάζει τις εννιά πόλεις που έχουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο με βάση αυτά τα κριτήρια. Πρώτη για την Ελλάδα είναι η Θεσσαλονίκη και βρίσκεται μάλιστα στην τρίτη θέση της λίστας συνολικά. Στη λίστα βρίσκεται και η Αθήνα.

Αυτές είναι οι εννιά πιο οικονομικές πόλεις!

1.Τάρτου, Εσθονία

Η όμορφη πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Εσθονίας και θεωρείται η «πνευματική πρωτεύουσα» χάρη στο παλιότερο και πλέον αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Τάρτου.

2. Πόρτο, Πορτογαλία

Σύμφωνα με την Glassdoor η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι κατά 70% φθηνότερη από τη Νέα Υόρκη!

3. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Όπως αναφέρει το Business Insider για την πόλη μας «Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και είναι ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος για τη χώρα. Παράλληλα, έχει εξαιρετικό τουρισμό χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της».

4. Ταλίν, Εσθονία

Το κόστος διαβίωσης στην πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι απίστευτα χαμηλό και με δεδομένο πως το Ταλίν είναι η πολιτική και χρηματοπιστωτική πρωτεύουσα της Εσθονίας, οι μισθοί ολοένα και αυξάνοντα.

5. Αθήνα, Ελλάδα

Μπορεί η πόλη να μαστίζεται από την ανεργία και την προσφυγική κρίση, ωστόσο, αν έχεις δουλειά μπορεί να περάσεις αρκετά οικονομικά.

6. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ο μέσος μισθός στην Πορτογαλία, όπως σημειώνει η έρευνα, είναι περίπου 15.500 ευρώ, ωστόσο το χαμηλό κόστος διαβίωσης δεν θα αφήσουν ένα μέσο κάτοικο με άδεια τσέπη.

7. Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Βαρκελώνη είναι η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά το κόστος διαβίωσης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους μισθούς.

8. Γκρατς, Αυστρία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας είναι γνωστή ως πανεπιστημιούπολη και τα ενοίκια, το φαγητό και τα πάγια έξοδα είναι από τα πλέον χαμηλά στη χώρα.

9. Μασσαλία, Γαλλία

Η παραθαλάσσια πόλη είναι η πιο φθηνή στη Γαλλία, με τη χώρα συνολικά να κατατάσσεται χαμηλά στη λίστα της Glassdoor, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης με τα ενοίκια και τη στέγαση να έχουν ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: