Για δεύτερη φορά φέτος δέχεται απειλές για τη ζωή του ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης

Απειλές για τη ζωή του δέχεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα στη δυτική φλαμανδική πόλη Κόρτρεϊκ βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες. Ο ίδιος σύμφωνα με τα βελγικά μέσα βρίσκεται σε «ασφαλές καταφύγιο».

Αυτή, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βέλγος υπουργός δέχεται απειλές. Στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, η αστυνομία ενημερώθηκε περί σχεδίων απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Αμέσως οι Αρχές τον προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει. Τότε τέθηκε υπό αυστηρή ασφάλεια, περιορίζοντας κατά πολύ τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Τότε, ο βαν Κουίκενμπορν είχε υποστηρίξει ότι πίσω από το πλάνο για την απαγωγή του βρισκόταν η «μαφία των ναρκωτιικών».

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν για την υπόθεση και είναι προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης.

Για τον λόγο που δέχεται απειλές το τελευταίο διάστημα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό ωστό πηγή του βελγικού υπουργείου δικαιοσύνης είπε στο EURACTIV, ότι το γεγονός αυτό δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ που χει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Έρικ βαν ντερ Σιπτ είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού βαν Κουίκενμπορν. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

«Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο βαν ντερ Σιπτ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: