Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Τουρισμού

Τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα από 26-29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης το «Φεστιβάλ Τουρισμού», που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών/ Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός, αλλά και να ενημερωθούν οι Θεσσαλονικείς για προτάσεις διακοπών, κάνοντας παράλληλα τη βόλτα τους στην παραλία. «Στο Φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Έχω πει πολλές φορές ότι για τον Τουρισμό θα πρέπει όλοι μας, με πνεύμα συνεργασίας και χωρίς διάθεση ηγεμονισμού να πράττουμε και όχι απλώς να συζητούμε. Με το «Φεστιβάλ Τουρισμού» το Επιμελητήριο μας πράττει», είπε χθες ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πιστεύουμε ότι με τέτοιες διοργανώσεις δημιουργούμε εκείνα τα γεγονότα τα οποία αποζητά ο πολίτης προκειμένου να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Ζορπίδης.

Ο Υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, σημείωσε, από την πλευρά του, ότι ακόμη και αυτό το οργανωτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα μοντέλο για τη συνεργασία στην πόλη. «Συμμετέχουν όλοι οι φορείς, η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γραφείο Διπλωματίας Πόλεων, το Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων και τόσοι άλλοι. Θα δουλέψουμε μαζί γιατί αυτό που λείπει από την πόλη είναι η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και κοινής πορείας προς τον κοινό στόχο», σημείωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρχουν δράσεις από εθελοντικά σωματεία αλλά και αρκετά event πλαισιωμένα από «επώνυμους» Θεσσαλονικείς που θα είναι εθελοντές. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Το ΕΕΘ απευθύνει πρόσκληση προς του επαγγελματίες της περιοχής να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ως εκθέτες.

Το προηγούμενο Φεστιβάλ Τουρισμού είχε γίνει πριν 2 χρόνια στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: