Η τάση των big toe παπουτσιών "εξυμνεί" το μεγάλο δάχτυλο

Διάβασε ακόμη: Τα 5 στιλ παπουτσιών που θα χρειαστείς φέτος το καλοκαίρι

Παρ” όλα αυτά τη νέα τάση σε αυτά τα σανδάλια νομίζω πώς δύσκολα θα είναι «του γούστου» πολλών γυναικών. Κάτι συμβαίνει, τελευταία με τα παπούτσια αυτά, γιατί designers όπως το Y/Project σχεδιάζουν υποδήματα που κάνουν πρωταγωνιστή το μεγάλο δάχτυλο.

ImaxTree

Σε αντίθεση με τα σανδάλια τα οποία αναφέραμε παραπάνω, σχεδιαστές και brands κατασκευάζουν παπούτσια όπως γόβες ή πέδιλα με τακούνι που εκθέτουν το σημείο αυτό.

ImaxTree

Mε το όνομα «big toe trend», πολλοί χαρακτηρίζουν την τάση αυτή ως την πιο hot του καλοκαιριού, μιας και για αρκετό κόσμο ένα τέτοιο στιλ παπουτσιού αποδίδει μια σοφιστικέ διάθεση στις εμφανίσεις τους.

ΙmaxTree

Αν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο είδος παπουτσιού να κάνει το ντεμπούτο του, (η Phoebe Philo πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Celine είχε παρουσιάσει το 2017 ένα παρόμοιο στιλ, ενώ ο John Galliano του Maison Margiela είχε σχεδιάσει μποτάκια που «χωρίζουν» τα δάχτυλα των ποδιών), είναι αυτά του Y/Project προκαλούν ενδιαφέρον καθώς εκθέτουν αποκλειστικά το μεγάλο δάχτυλο.

Celine Pirate mules (@Depop)

Αρκετά brands φέτος το καλοκαίρι, κυκλοφόρησαν παπούτσια, από σανδάλια μέχρι και πέδιλα με τακούνι που «εξυμνούν» το μεγάλο δάχτυλο, παρ” όλα αυτά στα σχέδιά τους, όλα τα δάχτυλα των ποδιών είναι ελεύθερα σε αντίθεση με αυτά του Y/Project.

Τα πέδιλα «Buzzzz» του Jeffrey Campbell

Λες τελικά να ευδοκιμήσει αυτή η τάση; Αν, ναι, εμείς κλείνουμε προς το «όχι» για το αν θα υιοθετούσαμε το trend.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

(?)

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: