Η πλατεία Αριστοτέλους, τα «μασονικά» σύμβολα και ο στολισμός που δεν έγινε ακόμη

Σάλο στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις που αναφέρουν πως ο στολισμός της πλατείας Αριστοτέλους ενόψει Χριστουγέννων περιέχει μασονικά σύμβολα. Χρήστες αναρτούν fake φωτογραφίες με αποτέλεσμα να παραπλανούν τους πολίτες την ώρα μάλιστα που η πλατεία – σύμβολο της Θεσσαλονίκης δεν έχει ακόμη στολιστεί.

Τα κίνητρα των ανθρώπων που διακίνησαν την ψευδή είδηση, όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το thestival.gr δεν είναι γνωστά. Ενδεχομένως να επιχειρούν να πλήξουν την δημοτική αρχή δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση πως τοποθέτησε διάκοσμο ξένο προς τον χαρακτήρα της γιορτής των Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ αρκετοί είναι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που παραπλανήθηκαν από τη διασπορά της ψευδούς είδησης και ανέβασαν τη φωτογραφία στο προφίλ τους.

Η φωτογραφία που αναπαράγεται, βεβαίως, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι τωρινή, καθώς απεικονίζει πλήθος κόσμου, ενώ η Θεσσαλονίκη σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown.

Σημερινή φωτογραφία της πλατείας Αριστοτέλους χωρίς… μασονικά σύμβολα

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους ο δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το thestival.gr θα τοποθετήσει και χριστουγεννιάτικο δέντρο και φάτνη όπως και άλλα στοιχεία διακόσμου, ώστε να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: