Η Mercedes-Benz Trucks θέτει με το Actros L νέα πρότυπα στην premium κατηγορία φορτηγών

Το Actros L – το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο μοντέλο της κατασκευαστικής σειράς – προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά και στοιχεία εξοπλισμού για ξέγνοιαστη οδήγηση, άνετη διαμονή και αποδοτική εργασία.

Το Active Sideguard Assist με αυτοματοποιημένη λειτουργία πέδησης προσφέρει περισσότερη ασφάλεια κατά την αλλαγή κατεύθυνσης προς τα δεξιά

Το Active Drive Assist 2 διαθέτει λειτουργία ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, η οποία, σε περίπτωση ανάγκης, φρενάρει αυτόματα το όχημα μέχρι να ακινητοποιηθεί πλήρως.

Μετά την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων το 2021 – του Actros F, με έμφαση στη λειτουργικότητα, και της περιορισμένης έκδοσης Actros Edition 2 – η Mercedes-Benz Trucks παρουσιάζει το Actros L, το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο μοντέλο της επιτυχημένης κατασκευαστικής σειράς.

Έχει μεγάλη ευρυχωρία και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερη οδηγική άνεση.Η καμπίνα οδηγού, στις εκδόσεις StreamSpace, BigSpace και GigaSpace έχει πλάτος 2,5 μέτρα και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Η βελτιωμένη ηχομόνωση και θερμομόνωση της καμπίνας προφυλάσσει τον οδηγό από τον ανεπιθύμητο και ενοχλητικό θόρυβο, διευκολύνοντας τη χαλάρωσή του, ιδίως στα διαλείμματα.

Διαθέτει σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης ρύθμισης απόστασης, MirrorCam, που αντικαθιστά τους κύριους και ευρυγώνιους καθρέφτες.

Το Active Drive Assist 2ης γενιάς (ADA 2) υποστηρίζει ενεργά τον οδηγό αναλαμβάνοντας τη διαμήκη και εγκάρσια καθοδήγηση του φορτηγού υπό συγκεκριμένες συνθήκες και διατηρώντας αυτόματα την απόσταση από το μπροστινό όχημα, καθώς και επιταχύνοντας και, εάν χρειάζεται, διευθύνοντας το όχημα όταν πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, π.χ. αρκετά μεγάλη ακτίνα στροφής ή ορατές σημάνσεις στο οδόστρωμα. Επιπλέον, το ADA 2 περιλαμβάνει την επιμέρους λειτουργία ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, που μπορεί να ακινητοποιεί εκτάκτως το όχημα εάν ο οδηγός, παρά τις οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, δεν είναι σε θέση να ελέγξει το τιμόνι. Εάν τελικά το φορτηγό ακινητοποιηθεί, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα το νέο ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης. Επιπλέον, ξεκλειδώνει τις πόρτες έτσι, ώστε τα σωστικά συνεργεία και οι πρώτες βοήθειες να μπορούν να προσεγγίσουν άμεσα τον οδηγό σε περίπτωση έκτακτου ιατρικού περιστατικού.

Το Actros L διαθέτει επίσης, στο βασικό εξοπλισμό του, το Active Brake Assist 5 (ABA 5) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών.Το συγκεκριμένο σύστημα μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης του φορτηγού με προπορευόμενο ή στάσιμο όχημα, καθώς και τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης με πεζό λόγω απροσeξίας του οδηγού, υπερβολικά μικρής απόστασης ή ακατάλληλης ταχύτητας. Η λειτουργία του ABA 5 βασίζεται σε ένα σύστημα που συνδυάζει ραντάρ και κάμερες. Εάν το σύστημα αναγνωρίσει κίνδυνο ατυχήματος με μπροστινό όχημα, στάσιμο εμπόδιο ή πεζό (που διασχίζει τον δρόμο, κινείται προς το όχημα, περπατά στην ίδια λωρίδα με το όχημα ή ακινητοποιείται ξαφνικά μπροστά στο όχημα), σε πρώτη φάση, προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ηχητικά. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει κατάλληλα, το σύστημα ενεργοποιεί τη δεύτερη φάση όπου πραγματοποιείται μερική πέδηση του οχήματος. Εάν ο κίνδυνος σύγκρουσης εξακολουθεί να υπάρχει, το ABA 5 πραγματοποιεί αυτοματοποιημένη πλήρη πέδηση – έως ταχύτητα οχήματος 50 km/h, εφόσον αναγνωρίσει πεζούς εν κινήσει. Στόχος όλων των συστημάτων υποβοήθησης της Mercedes-Benz Trucks είναι να υποστηρίζουν τον οδηγό στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός των ορίων τους.

Η Mercedes-Benz Trucks θέτει με το Actros L νέα πρότυπα στην premium κατηγορία φορτηγών gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: