Η Γη απέκτησε έναν νέο φυσικό δορυφόρο σε μέγεθος αυτοκινήτου

Έναν νέο μικροσκοπικό δορυφόρο που κινείται σε τροχιά γύρω της απέκτησε η Γη.

Πρόκειται για ένα προσωρινό φυσικό δορυφόρο σε μέγεθος αυτοκινήτου, ο οποίος ονομάστηκε «2020 CD3» από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση.

Ο νέος μίνι-δορυφόρος διαμέτρου 2 έως 3,5 μέτρων, εκτιμάται ότι γυρνάει γύρω από τη Γη εδώ και περίπου τρία χρόνια, ενώ έγινε αντιληπτός αρχικά από αστρονόμους του παρατηρητηρίου Catalina Sky Survey του Πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ στις 15 Φεβρουαρίου.

Από τότε οι επιστήμονες από έξι άλλα αστεροσκοπεία σε όλο τον κόσμο τον παρακολούθησαν και επιβεβαίωσαν επίσημα ότι έχει τεθεί προσωρινά σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Να σημειωθεί πως η Γη κατά καιρούς έλκει με τη βαρύτητα της μικροσκοπικούς αστεροειδείς, τους οποίους μετατρέπει σε δορυφόρους της, μέχρι που αυτοί κάποια στιγμή παύουν να γυρνούν σε τροχιά και συνεχίζουν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), οποιαδήποτε στιγμή γύρω από τη Γη υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας φυσικός δορυφόρος πέρα από τη Σελήνη, με διάμετρο άνω του ενός μέτρου, ενώ πολλά μικρότερα σώματα επίσης γυρνούν γύρω της.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: