Γύρω απο την ν.Χίο κόβει βόλτες η Τουρκική Φρεγάτα «Kemalreis F247″ ! (χάρτης)

Νότια, Δυτικά και βόρεια της Χίου κινούταν τα προηγούμενα δύο 24ωρα η τουρκική Νατοϊκή Φρεγάτα Kemalreis (F247), στο πλαίσιο «επιτήρησης «των λαθρομεταναστευτικών ροών από τη Νατοϊκή δύναμη του Αιγαίου.

Στον χάρτη απεικονίζεται η παρουσία του πλοίου τις προηγούμενες δύο ημέρες, πριν καταλήξει τα πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου.

Η τουρκική φρεγάτα βρίσκονταν αρχικά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Σάμο, ενώ αργότερα πέρασε δυτικά της Χίου και μέσα από το στενό Χίου – Ψαρών συνέχισε βορειότερα για τη Λέσβο.

Χαρακτηριστικά πλοίου

Η Φρεγάτα Kemalreis 247 είναι η δεύτερη φρεγάτα κλάσεως MEKO-200 TRACKII-B που διαθέτει το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας μαζί με τη φρεγάτα «Sahilreis F-246».

Έχει εκτόπισμα 3.380 τόνους, μήκος 118 μέτρα, πλάτος 14,8 μέτρα, βύθισμα 4,3 μέτρα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 205 άνδρες (29 αξιωματικούς, 91 υπαξιωματικούς και 85 ναύτες) ενώ διαθέτει 2 diesel μηχανές με ιπποδύναμη 10.000 ίππων και δύο τουρμπίνες 60.000 ίππων.

Η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι 32 κόμβοι. Διαθέτει εκτοξευτήρες Κ/Θ βλημάτων, 1 πυροβόλο, αντιπυραυλικό σύστημα και τορπιλοσωλήνες. Τέλος διαθέτει χώρο για προσνήωση ελικοπτέρου Agusta Bell 212 ή ενός Seahawk S-70B.

Πηγή:http://www.politischios.gr

Σχόλιο: Άσχετα τι λένε κάποιοι στα Αθήνας και στα Επιτελεία του Πενταγώνου και του Υπουργείου Άμυνας αλλά η Νατοϊκή Δύναμη  απλά κόβει βόλτες κυριολεκτικά χωρίς να επιχειρεί πουθενά !



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: