Γυναίκες στη Σ.Αραβία εντυπωσιάζουν με τις οδηγικές τους ικανότητες και την ομορφιά τους

Το ξέρετε ότι στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν οδηγούν, δεν μπαίνουν σε ταξί  μόνες τους και γενικότερα δεν τους επιτρέπεται να πάνε στα μαγαζιά χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα του στενού τους οικογενειακού τους περιβάλλον;

Ήταν νόμος βασανιστικός για τις γυναίκες. Αλλά ευτυχώς φαίνεται να αλλάζει. Αρχικά επετράπη σε κάποιες γυναίκες να βγάλουν άδεια οδήγησης αποκλειστικά για ταξί που θα μπαίνουν γυναίκες.

Και αυτό έγινε γιατί μια γυναίκα που θα χρειασθεί να πάει κάπου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ταξί που οδηγεί γυναίκα.

Μετά από αυτό η νομοθεσία άνοιξε παραθυράκια που εκμεταλλεύτηκαν οι γρήγορες γυναίκες. Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε επιτέλους στις γυναίκες να μπορούν να οδηγούν κι έτσι άρχισαν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και με τον νόμο από τις 24 Ιουνίου. Ήδη 10 γυναίκες έχουν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης, ενώ άλλες 2.000 περιμένουν την τελική έγκριση.

Η  επαγγελματίας οδηγός Aseel για να το γιορτάσει έκανε στις 24  Ιουνίου, την  Παγκόσμια Ημέρα Οδήγησης, μια διαφορετική επίδειξη των ικανοτήτων της οδηγώντας σε πίστα μια δυνατή  Jaguar.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια πήγαινε στο εξωτερικό –αφού απαγορευόταν στη χώρα της- και έτρεχε σε πίστες. Η Aseel είναι καλή οδηγός. Το λέει η ψυχή της.

Μόλις η νομοθεσία της το επέτρεψε πήγε στη Σαουδική Αραβία και ξεκίνησε να κάνει κύκλους στην πίστα.

Το ωραίο στην υπόθεση αυτή είναι η έκπληξη των ανδρών όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε. Η Aseel βγήκε από την Jaguar, έβγαλε το κράνος της και εκεί έγινε χαμός.

Τα έχασαν οι Σαουδάραβες που ακόμη δεν είχαν ενημερωθεί για την αλλαγή της νομοθεσίας αντικρίζοντας μια κούκλα οδηγό. Η Aseel είναι το πρώτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Saudi Arabian Motor Federation. Η ίδια είπε:

«Αγαπώ τα αυτοκίνητα από τότε που ήμουν παιδί και σήμερα είναι μία πολύ συγκινητική μέρα για μένα. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η Παγκόσμια Ημέρα Οδήγησης από το να οδηγήσω σε πίστα στην πατρίδα μου μία Jaguar F-Type.»

 

Γυναίκες στη Σ.Αραβία εντυπωσιάζουν με τις οδηγικές τους ικανότητες και την ομορφιά τους

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: