Γυαλιά με τεχνολογία head-up display

Καινοτόμα γυαλιά μοτοσικλέτας με τεχνολογία head-up display παρουσίασε η BMW Motorrad. Αυτό που θεωρούνταν επιστημονική φαντασία πριν από μερικά χρόνια γίνεται τώρα πραγματικότητα με τα Smartglasses ConnectedRide της BMW Motorrad. Τα καινοτόμα γυαλιά μοτοσικλέτας παρέχουν την τεχνολογία head-up display, ήδη γνωστή στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και προβάλλουν όλα τα σχετικά δεδομένα, όπως πλοήγηση, ταχύτητα ή σχέση κιβωτίου, απευθείας στο οπτικό πεδίο του αναβάτη σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας έτσι μία ιδιαίτερα προνοητική και κατά συνέπεια ασφαλέστερη οδήγηση μοτοσικλέτας. Τα Smartglasses ConnectedRide της BMW Motorrad μπορούν να συνδεθούν εύκολα με το smartphone σας μέσω Bluetooth και εφαρμογής. Ο αναβάτης μπορεί να ορίζει τη θέση που θα προβάλλονται τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις μπορούν να επιλέγονται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της οδήγησης μέσω του πολυχειριστηρίου στο τιμόνι της μοτοσικλέτας.

Εκτός από την εξατομικευμένη διεπαφή χρήστη και την αύξηση της ασφάλειας κατά την οδήγηση, τα smartglasses προσφέρουν επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης. Ο σχεδιασμός των smartglasses και της απεικόνισης έχει προσαρμοστεί ώστε να ικανοποιεί τις ειδικές ανάγκες των αναβατών. Επιπλέον, τα Smartglasses ConnectedRide της BMW Motorrad μπορούν να προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν σε πολλά κράνη και σχήματα προσώπου. Αυτό καθιστά τα smartglasses άνετα στη χρήση ακόμη και σε μακρινές ημερήσιες διαδρομές. Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει έως και δέκα ώρες λειτουργίας.

Η BMW Motorrad παρέχει επίσης δύο σετ πιστοποιημένων φακών UVA/UVB μαζί με το πλαίσιο. Το ένα σετ φακών είναι 85% διαφανές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά για κράνη με ενσωματωμένα αλεξήλια. Το άλλο σετ έχει φιμέ φακούς που μετατρέπουν τα smartglasses σε ένα τέλειο ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Για τους αναβάτες που φοράνε γυαλιά οράσεως, οι φακοί μπορούν να λειανθούν και να προσαρμοστούν στην απαιτούμενη οπτική οξύτητα (έως 4 διοπτρίες το πολύ) από οπτικό με τη χρήση ενός προσαρμογέα RX. Για όσους φορούν φακούς επαφής, τα smartglasses μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά. Τα σετ περιλαμβάνουν επίσης μια θήκη γυαλιών και ένα καλώδιο φόρτισης USB.

Τα BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses παρουσιάσθηκαν  στις 7 Ιουλίου 2023 στο πλαίσιο των BMW Motorrad Days στο Βερολίνο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses :

  • Διατίθενται δύο μεγέθη (M + L) με διαφορετικά επιθέματα μύτης.

M για απόσταση κόρης 53 — 67 mm, L για 59 — 73 mm.

  • Δύο σετ φακών (1x φιμέ φακός 1x 85% διαφανής φακός), ενσωματωμένος αισθητήρας φωτός, πιστοποιημένο φίλτρο UVA/UVB.
  • Προσαρμογέας RX για την προσαρμογή των φακών στην απαιτούμενη οπτική οξύτητα (έως 4 διοπτρίες το πολύ) από οπτικό.
  • Μπορούν να συνδεθούν σε ένα smartphone και την εφαρμογή BMW Motorrad Connected μέσω Bluetooth.
  • Μεταφορά δεδομένων GPS σε πραγματικό χρόνο από την εφαρμογή στα smartglasses.
  • Λειτουργία Head-Up για πλοήγηση με εξατομικευμένη απεικόνιση.
  • Απεικόνιση ταχύτητας, ορίου ταχύτητας, σχέσης κιβωτίου και πλοήγησης (απεικόνιση βελών σε σμίκρυνση ή λεπτομερής πλοήγηση με ονόματα οδών, διασταυρώσεις και ακριβείς κατευθύνσεις).
  • Ενσωματωμένος αισθητήρας φωτός και ενσωματωμένη οπτική μονάδα για την ασφαλή μεταφορά δεδομένων και την ασφαλή απεικόνιση δεδομένων στην επάνω αριστερή μεριά του δεξιού γυαλιού.
  • Η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει έως και δέκα ώρες λειτουργίας.
  • Καλώδιο φόρτισης USB.
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας -10° έως +50°C.
  • Χρώμα: Ανθρακί.
  • Προτεινόμενη τιμή λιανικής: 690 € *

*Ενδέχεται να διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Γυαλιά με τεχνολογία head-up display gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: