H BMW M GmbH επιβεβαιώνει στην 7η γενιά της την εξέλιξη της νέας BMW Μ5 Touring υψηλών επιδόσεων

Στα κέντρα δοκιμών των εργοστασίων. Όταν μηχανικοί, σχεδιαστές και τεχνολόγοι μαζεύονται σε μια πίστα για να κάνει ο καθένας από την πλευρά του τις δικές του μετρήσεις στο καλά καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που ακόμη δεν έχει μπει στη γραμμή παραγωγής, κάποια σαΐνια με τεράστιους τηλεφακούς τραβούν τις αποκλειστικές τους φωτογραφίες.

Οι έμπειροι λένε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να κρύβεται κάτω από το καμουφλάζ του όμως κανένα  καμουφλάζ  δεν μπορεί να κρύψει εάν το αυτοκίνητο είναι υψηλών επιδόσεων η όχι. Και έχουν δίκιο. Γιατί τα πρωτότυπα μπορεί να είναι προσεκτικά καμουφλαρισμένα, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τον υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα τους. Ήδη, η μελλοντική γενιά της BMW M5 βρίσκεται στη φάση της εξέλιξής της, με το νέο sedan υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH να ολοκληρώνει τώρα τις δοκιμές του σε δημόσιους δρόμους, σε χώρους δοκιμών εξέλιξης του BMW Group και σε πίστες αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Με την προϊοντική επέλαση της μάρκας να συνεχίζεται το 2024, οι θαυμαστές της BMW M μπορούν να προσβλέπουν σε ακόμα περισσότερα και σε ένα ακόμα μοντέλο. Συγκεκριμένα, η BMW M GmbH επιβεβαιώνει επισήμως ότι με τη νέα έκδοση της BMW M5, θα προστεθεί και μία Touring παραλλαγή της στη γκάμα του μοντέλου. Ο τέλειος συνδυασμός των σπορ χαρακτηριστικών M, της ασυμβίβαστης άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις και της εντυπωσιακής ευρυχωρίας, περνά μία φάση αναγέννησης το 2024 με τη νέα BMW M5 Touring.

Με την έβδομη γενιά της BMW M5 Sedan να βρίσκεται ήδη σε ένα πρόγραμμα εντατικών δοκιμών, η BMW M GmbH συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση το 2024 και επιβεβαιώνει την επέκταση της γκάμας της ώστε να περιλαμβάνει μια έκδοση Touring του νέου μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

Ακριβώς όπως και η μελλοντική BMW M5 Sedan, η έκδοση Touring θα διαθέτει ένα εντελώς νέο και μερικώς εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Τα γνώριμα σπορ χαρακτηριστικά M, μαζί με μία τεχνολογία πλαισίου ρυθμισμένη με ακρίβεια και εμπλουτισμένη με καινοτόμα συστήματα, προάγουν τη δυναμική οδήγηση και την ευελιξία σε επίπεδο μοναδικό για την κατηγορία. Έτσι, η BMW M GmbH συνεχίζει σταθερά την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση. «Εγκαθιστούμε τώρα ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με τυπικές επιδόσεις M και σε άλλα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Dirk Häcker, επικεφαλής εξέλιξης της BMW M GmbH.

Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, η BMW M5 αποτελεί το σημείο αναφοράς ως προς τη δυναμική, την ευελιξία και την ακρίβεια στην κατηγορία sedan οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Η πρόοδος στον τομέα της εξέλιξης, η αγωνιστική τεχνογνωσία, οι πρωτοποριακές καινοτομίες στα συστήματα κίνησης, ανάρτησης και στους τομείς της αεροδυναμικής και της ελαφριάς δομής αμαξώματος, έχουν διαμορφώσει την ιστορία της BMW M5. Οι υψηλόστροφοι κινητήρες με έξι, οκτώ και δέκα κυλίνδρους, η τεχνολογία M TwinPower Turbo, το σύστημα πέδησης με συνθετικά κεραμικά φρένα M Carbon και η τετρακίνηση M xDrive είναι μερικά μόνο από τα τεχνολογικά ορόσημα με τα οποία αυτό το μοντέλο έχει επανειλημμένα επαναπροσδιορίσει τις κορυφαίες επιδόσεις ενός sedan που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεπιφύλακτα στην καθημερινότητα. Τη σκυτάλη ετοιμάζεται τώρα να παραλάβει η έβδομη γενιά της BMW M5, προσθέτοντας συναρπαστικές καινοτομίες για μια ακόμα πιο έντονη εμπειρία απόδοσης.

Η πρώτη BMW M5 Touring κυκλοφόρησε το 1992 βασισμένη στη δεύτερη γενιά της BMW M5 Sedan και έκτοτε αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και καθημερινής πρακτικότητας σε τέσσερις τροχούς. Το 2007, η BMW M GmbH πρόσθεσε επίσης μια έκδοση Touring στην τέταρτη γενιά της BMW M5. Σήμερα, το επιτυχημένο λανσάρισμα της πρώτης BMW M3 Competition Touring με M xDrive* υπογραμμίζει επίσης την υψηλή απήχηση αυτής της ειδικής φιλοσοφίας οχήματος στην premium μεσαία κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Οι δοκιμές των πρώτων πρωτοτύπων της νέας BMW M5 Touring θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας, καθώς και σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους γύρω από το Μόναχο και στο αρχηγείο της BMW M GmbH στο Garching. Η ολοκληρωμένη εφαρμογή και δοκιμή των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια και για τη νέα BMW M5 Touring, μεταξύ άλλων, στο Nordschleife του Nürburgring, με στόχο την εξασφάλιση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ των σπορ επιδόσεων στην πίστα και της ανώτερης οδηγικής άνεσης στην καθημερινή οδήγηση και σε μεγάλες αποστάσεις.

H BMW M GmbH επιβεβαιώνει στην 7η γενιά της την εξέλιξη της νέας BMW Μ5 Touring υψηλών επιδόσεων gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: