Για παιδικό πάρτι: Γεμιστοί μπεζέδες με σοκολάτα

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια από μικρά αυγά
7 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
25 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και μια – μία κουταλιά τη ζάχαρη. Όταν η μαρέγκα μας στέκεται και γυαλίζει, τότε προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί και γίνει ροζ.

Στη συνέχεια τοποθετείτε στις λαδόκολλες από 2 -3 σταγόνες σοκολάτας με απόσταση 3 εκ. Βάζετε την μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε ροζέτες σε τριάδα από τις σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες. Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.

Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.

Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τις φυλάξτε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: