Γεμάτο από παρατημένα supercars είναι το Dubai–Ποιοι και γιατί τα εγκαταλείπουν

Στην Ευρώπη όσοι έχουν supercar τα σέβονται και τα χαίρονται. Δυστυχώς κάποιοι άλλοι που δεν έχουν ούτε την αίσθηση του ωραίου αλλά πολύ περισσότερο την αίσθηση του χρήματος, τα παρατούν στους δρόμους και ούτε καν νοιάζονται για την τύχη τους. Τα «πετούν» λες και είναι ένα άδεια πακέτο από τσιγάρα.

Αν βρεθείτε ποτέ στο Ντουμπάι θα καταλάβετε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. Κάθε χρόνο στο ισχυρό Εμιράτο των Η.Α.Ε. εγκαταλείπονται έως και 2.000 πανάκριβα supercars στην άκρη του δρόμου ή στην μέση του πουθενά;

Αρχικά να αναφέρουμε πως το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά Εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με πληθυσμό 5.506.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 15% του πληθυσμού είναι γεννημένοι εκεί, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποτελείται από άτομα που έσπευσαν να εργαστούν στην χώρα με τους μεγαλύτερους μισθούς παγκοσμίως.

Από την μία η τεράστια ροή του χρήματος, από την άλλη η εντυπωσιακά χαμηλή φορολογία εισοδήματος ( μόνο για τους γεννημένους στο Ντουμπάι και όχι για τους ξένους) βοηθάει τους κατοίκους του Εμιράτου να έχουν ότι θέλουν. Από τεράστια σπίτια μέχρι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Ο καθένας μπορεί να πάρει ακόμη και δάνειο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με σχεδόν μηδέν επιτόκιο.

Υπάρχουν δύο λόγοι που βλέπουμε εγκαταλειμμένα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ο πρώτος λόγος

Σύμφωνα με το νόμο, ακόμα και μία παράλειψη της δόσης του δανείου είναι αρκετή για να οδηγήσει κάποιον στην φυλακή. Έτσι λοιπόν και υπό αυτό τον φόβο, όταν κάποιος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στα δάνεια του, προτιμά να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο του, μέχρι και την χώρα, πριν τον αναζητήσουν οι αρχές. Μάλιστα τα μισά από τα παρατημένα supercars βρίσκονται στην άκρη του δρόμου με τα κλειδιά στην μίζα.

Ο δεύτερος λόγος

Οι πλούσιοι Ντουμπατιανοί όταν τρακάρουν το αυτοκίνητό τους προτιμούν να το παρατήσουν παρά να το επισκευάσουν. Πολύ απλά γιατί μπορεί να αγοράσουν ένα άλλο χωρίς να ζορισθούν.

Η πολιτεία συνήθως τα ρυμουλκεί και τα δημοπρατεί. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν δεκάδες βίντεο με πλούσιους Youtubers να πηγαίνουν και να αγοράζουν δεκάδες τέτοια αυτοκίνητα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

 

Γεμάτο από παρατημένα supercars είναι το Dubai–Ποιοι και γιατί τα εγκαταλείπουν gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: