Γαλλία- Εξαφάνιση μικρού Εμίλ: «Η έρευνα ολοκληρώθηκε, αρχίζει η ανάλυση των δεδομένων», λέει ο εισαγγελέας

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της έρευνας, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ. Οι επιχειρήσεις στο στο μικρό χωριό Βερνέ των Άλπεων «πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους» και η έρευνα εισέρχεται τώρα σε φάση ανάλυσης των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο εισαγγελέας.

«Η δικαστική έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης θα συνεχιστεί, ιδίως με την ανάλυση του σημαντικού όγκου πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες», ανέφερε ο Ρεμί Αβόν σε δελτίο Τύπου.

«Κανένα σοβαρό στοιχείο. Παρ’ όλες τις προσπάθειες, δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση
Ο Αβόν τόνισε επίσης ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και για τον λόγο αυτό στη «μάχη» των ερευνών μπαίνουν και άλλοι άνθρωποι.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των ερευνητών θα αυξηθεί από 15 σε 20, ενώ η μονάδα έρευνας θα γίνει πλέον «εθνική» μονάδα, γεγονός που της δίνει μεγαλύτερους επιστημονικούς και τεχνικούς πόρους.

Πολυάριθμες κλήσεις
Η ειδική τηλεφωνική γραμμή έχει δεχθεί 1.200 κλήσεις, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας, απευθύνοντας έκκληση για «σοβαρά στοιχεία» ώστε να μην κατακλύζονται οι ερευνητές με άχρηστες πληροφορίες.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr