Ισραηλινός πολίτης έπεσε θύμα απαγωγής στην Αιθιοπία

Ισραηλινός απήχθη κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αιθιοπία, στην πολιτεία Αμχάρα (βόρεια), ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Το βράδυ της Δευτέρας, το ΥΠΕΞ έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ισραηλινός πολίτης απήχθη στην πόλη Γκοντάρ, άλλοτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη στην Αμχάρα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της ισραηλινής διπλωματίας, που δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Οι αρχές «βρίσκονται σε επαφή με μέλη της οικογένειάς του στο Ισραήλ και συνεργάζονται με την Ιντερπόλ» όσον αφορά την υπόθεση. «Ο πρόξενος του Ισραήλ στην Αιθιοπία βρίσκεται σε επαφές με αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας» προκειμένου να εξασφαλιστεί η απελευθέρωσή του «το συντομότερο», προστίθεται.

Η Αμχάρα βίωσε ταραχές στα μέσα Απριλίου, κατά τη διάρκεια απόπειρας των αιθιοπικών ομοσπονδιακών αρχών να διαλύσουν τις «ειδικές δυνάμεις», παραστρατιωτικές μονάδες που δημιουργήθηκαν εκτός του νομικού πλαισίου από διάφορες πολιτείες τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: