Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Ο ιδρυτής της Wagner είναι είτε νεκρός, είτε στη φυλακή» λέει Αμερικανός στρατηγός

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για το μέλλον του Γεβγκένι Πριγκόζιν, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί μετά την ανταρσία της Wagner κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που έληξε μετά από παρέμβαση της Λευκορωσίας.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ζωντανός και αν είναι, θα είναι σε κάποια φυλακή», δήλωσε στο ABC News ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός Ρόμπερτ Άμπραμς, ερωτηθείς για την τύχη του επικεφαλής της Wagner, μετά και την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι συναντήθηκε με τον Πούτιν.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, φέρεται να έγινε στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας από τη Wagner.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, προκαλεί αμφιβολίες στον Αμερικανό στρατηγό για το εάν υπήρξε όντως τέτοια συνάντηση.

«Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε πλάνα από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν», πρόσθεσε με νόημα.

Μετά την ανταρσία της Wagner, που βρέθηκε πολύ κοντά στη Μόσχα, ανακοινώθηκε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρισκόταν στη Λευκορωσία και ότι δεν θα διωχθεί, με παρέμβαση του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, ο Λουκασένκο είπε ότι ο ιδρυτής της Wagner είναι στη Ρωσία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: