Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο πεντανόστιμη!!!



Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια

Για το συροπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό φλούδα από λεμόνι, σε μια κασταρόλα βάζουμε το γάλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αφού πήξει καταβάλουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά με την βανίλια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο ο φούρνο 180 βαθμούς για 45′ περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε την πίτα μόλις βγει ζεστή από τον φούρνο, έχω πάντα κρύο σιρόπι και ζεστή πίτα.( Εάν θέλετε σερβίρετε με κανέλα και άχνη) και κρύα κρύα από το ψυγείο είναι ακόμα καλύτερη!!!

σοφια κουλουκουργιοτου



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: