Φόβοι για γενικό μπλακ-άουτ στη ΔΕΗ λόγω καύσωνα

Το σύστημα της ΔΕΗ φέρεται να βρίσκεται στα όρια γενικού μπλακ άουτ, το οποίο θα βυθίσει αρκετές περιοχές στο σκοτάδι εν μέσω του καλοκαιριού.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, συγκάλεσε σύσκεψη με τον επικεφαλής της ΔΕΔΔΗΕ, με σκοπό να σταθμίσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ώστε το σύστημα να μείνει όρθιο και να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα.

Ανησυχία για τα νησιά

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Οι απαιτήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου αυξάνονται θεαματικά, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, που θα ενταθούν στη διάρκεια των δύο ζεστότερων μηνών του χρόνου, κάνουν την κατάσταση οριακή.

Τα προβλήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους τις δύο ημέρες που η θερμοκρασία ανέβηκε σε πολλές περιοχές πάνω από 35 βαθμούς, αφού πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ακόμη και στην Αττική, ενώ το τελευταίο παράδειγμα ήταν πιο πρόσφατο, με την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη να μένει χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Τι λέει ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, εξέφρασε τους φόβους του για τα «χειρότερα» όσον αφορά τον κίνδυνο μπλακ άουτ στην Ελλάδα. «Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει» είπε ο κ. Μανιάτης.

Και συνέχισε: «Φοβάμαι για τα χειρότερα». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μπλακ άουτ απάντησε ότι «είναι μέσα στο πρόγραμμα».

«Σήμερα με το ελάχιστο προσωπικό δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή του».

Κληθείς να εντοπίσει τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «πλέον στη χώρα μας υπάρχει παντού πρόβλημα. Όταν τα νησιά λειτουργούν με 2-3 τεχνίτες, όταν έχουμε έλλειψη πάνω από 100 τεχνίτες για να καλύψουμε καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική, Μεσσηνία και αλλού».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: