Φωτογραφίες από τις συμπλοκές και τα χημικά μέσα και έξω από εμπορικό κέντρο μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας

Μεγάλης έκτασης ήταν τα επεισόδια που ξεκίνησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ μαθητών και ανδρών των ΜΑΤ και επεκτάθηκαν μέχρι και μέσα από την είσοδο του εμπορικού κέντρου Mall.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς το εσωτερικό του υπουργείου. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μετά από λίγα λεπτά υπήρξε νέος κύκλος έντασης με τους διαδηλωτές να πετούν ξανά αντικείμενα προς την αστυνομία και τα ΜΑΤ να κυνηγούν τους διαδηλωτές μέχρι τον προαύλιο χώρο εμπορικού κέντρου Mall.

Εκεί διαδραματίστηκαν πρωτοφανείς σκηνές με τους διαδηλωτές να εγκλωβίζονται εντός του εμπορικού κέντρου και τα ΜΑΤ να κάνουν ξανά εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα και έξω από τους χώρους του εμπορικού. Για λίγα λεπτά διαδηλωτές και πελάτες υπήρξαν ανάμεσα από ανταλλαγή αντικειμένων και ρίψης δακρυγόνων.

Όπως είναι φυσιολογικό οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απόλυτου πανικού. Εργαζόμενοι του εμπορικού φόρεσαν αντισφυξιογόνες μάσκες και έλεγαν στον κόσμο να αποχωρίσει ενώ το εμπορικό έκλεισε για κάποια λεπτά.

Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή ενός νεαρού ενώ οι διαδηλωτές βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από τα γέφυρα που ενώνει το Mall με τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: