Φωτιά – Σαρωνίδα: Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

Σε μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή της Λαυρεωτικής από τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς δηλώνοντας το πρωί της Τρίτης ότι έχουν κάει περισσότερα από 30.000 στρέμματα.

«Που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο»» είπε ο κ. Λουκάς στο ΟΡΕΝ.

Για τη μάχη που δόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας είπε ότι «καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα, το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά καταφέραμε»


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu4zrtyl56w1)

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Στο MEGA μίλησε και κάτοικος της περιοχής στον Νέο Κουβαρά από όπου ξεκίνησε το συγκεκριμένο μέτωπο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως είπε «έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω»

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό», συμπλήρωσε και κατέληξε ότι «ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα εδώ».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu4z0jpsmdw1)

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: