Φόρους σε τυχερά παιχνίδια και στο κρασί φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο

Με Ειδικό τέλος 5 λεπτών σε κάθε στήλη παιγνίων του ΟΠΑΠ και ειδικό φόρο 30 λεπτών σε κάθε φιάλη κρασιού, η κυβέρνηση έχει σαν στόχο την είσπραξη 450 και 111 εκ ευρώ αντίστοιχα. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην βουλή, με στόχο την εκταμίευση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Eurogroup της Δευτέρας. Τα νέα προαπαιτούμενα παίρνουν το δρόμο της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ψηφίζονται την Πέμπτη.

Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρύθμιση για αποφυγή πληρωμής φόρου από ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, εφόσον έχει προηγηθεί σχετική δικαστική απόφαση σε βάρος του ενοικιαστή.

Επίσης, περιλαμβάνει αλλαγές στην ρύθμιση των 100 και των 12 δόσεων.

Για τις 100 δόσεις, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει σταδιακή εξάλειψη του χρονικού περιθωρίου των 30 ημερών, το οποίο ισχύει σήμερα, για εξόφληση νέας φορολογικής υποχρέωσης προκείμενου να μην βρεθεί ένας οφειλέτης εκτός ρύθμισης.

Σε ό,τι αφορά την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων προβλέπεται ότι φορολογούμενος για όφειλες άνω των 50.000 ευρώ θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορία την αδυναμία πληρωμής βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει διάταξη με την οποία να καταργείται η επιβολή ΦΠΑ 23% από την ιδιωτική εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα φορολογικά για την αντικατάσταση του.

Action24.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: