Formula 1: Κινδυνεύει με ματαίωση η πρεμιέρα στην Αυστραλία

Με τον Covid-19 κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Είναι τόσο ύπουλος, που συνεχώς φέρνει τα «πάνω-κάτω». Σύμφωνα λοιπόν με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021, το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, που έχει οριστεί για τις 21 Μαρτίου κινδυνεύει.

Δηλαδή η έναρξη του πρωταθλήματος να μην γίνει στη Μελβούρνη, αλλά στο Μπαχρέιν που σαν αγώνας ακολουθεί μια βδομάδα μετά.Ο βασικός λόγος είναι ότι για όσους προέρχονται στην Αυστραλία από το εξωτερικό, υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Formula 1: Κάτι αλλάζει στη μορφή των Γκραν Πρι

Δεδομένο ότι υπάρχουν οι επίσημες δοκιμές για όλες τις ομάδες στη Βαρκελώνη 2-3-4 Μαρτίου, και μετά ακολουθεί το ταξίδι για την Αυστραλία, ο χρόνος είναι περιορισμένος και είναι λιγότερος των 14 ημερών, καθώς την Πέμπτη πριν τον αγώνα (δηλαδή 18 Μαρτίου) είναι η επίσημη συνέντευξη, που σημαίνει ότι τα paddock των ομάδων θα πρέπει να είναι ήδη φτιαγμένα.

Σύμφωνα με όλο αυτό το Γκραν Πρι στη Μελβούρνη είναι αμφίβολο. Οι διοργανωτές από την άλλη δεν θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο να οργανώσουν τον αγώνα, και να ακυρωθεί λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων απέναντι στον Covid-19, αντιμετωπίζοντας και τεράστια οικονομική καταστροφή.

Με την κυβερνητική απόφαση να ισχύει ότι όποιος εισέρχεται στην Αυστραλία από το εξωτερικό αυτομάτως ακολουθεί το δρόμο της καραντίνας 14 ημερών, όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει από την πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν  και να προγραμματιστεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της σεζόν η Αυστραλία.

Πηγή : Motori.gr

Formula 1: Κινδυνεύει με ματαίωση η πρεμιέρα στην Αυστραλία gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: