«First big strike against Tsipras»

Στο γεγονός ότι είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση που παραλύει τη χώρα την ώρα που στην εξουσία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, εστιάζει εκτενές ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι πραγματοποιούν την πρώτη τους γενική απεργία ενάντια στη λιτότητα από τότε που η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ήρθε στην εξουσία τον Ιανουάριο», γράφει το ρεπορτάζ του βρετανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου.

Αναφορά γίνεται και στα επεισόδια που έγιναν στην πορεία της Αθήνας, ενώ επισημαίνεται ότι τα συνδικάτα διαφωνούν με τους όρους που έχουν επιβληθεί στη χώρας μας για το πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας.

«Οι βουλευτές έχουν ήδη ψηφίσει για την αύξηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις και την κατάργηση των διατάξεων πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ οι μειωμένη φορολόγηση που ίσχυε για τα μεγάλα ελληνικά νησιά έχει καταργηθεί», αναφέρει το BBC.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο πολιτικό ιστορικό των τελευταίων μηνών, με την οικονομία να φτάνει σε τέλμα και να γίνονται τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε έναν χρόνο, το BBC καταλήγει λέγοντας πως «η κυβέρνηση της Αθήνας προσπαθεί να αποφύγει οι χρεωμένοι Έλληνες να σώσουν τα σπίτια τους, αλλά οι πιστωτές θέλουν μια συμφωνία πάνω σε έναν μηχανισμό που να αντιμετωπίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, πριν απελευθερωθούν τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σε κίνδυνο είναι επίσης και το ξεχωριστό πακέτο διάσωσης των 2 δισ. ευρώ».

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: